Flotte sejre i Danmarksturneringen

Der blev i weekenden spillet 5. og 6. runde i Danmarksturneringen i golf rundt omkring på mange golfbaner i landet. Flere end 100 hold i mange forskellige rækker, aldre og puljer kæmper om point og placeringer. Øens bedste herrehold fra Team GolfBornholm spillede to hjemmekampe og da holdet lå sidst i puljen efter de første fire spillerunder, havde de kniven på struben for at blive i 3. division, hvor holdene på sidstepladsen i puljerne rykker ud, men der var ingen slinger i svinget og lørdag blev Hørsholm besejret med 11-1. Søndag skulle holdet have mindst uafgjort mod Skovbo for at sikre forbliven i rækken. Det lykkedes med en 9-3 sejr og dermed en klar tredjeplads i puljen og endnu en sæson i Danmarksturneringens 3. division.

Damerne tabte og vandt på hjemmebane
Lørdag mødte Team GolfBornholms damehold i kvalifikationsrækken Søllerød og kampen var meget lige. Singlematcherne endte med en sejr til hver klub og en delt match, så det var foursome der blev afgørende, og her var Søllerød lige en tand bedre end bornholmerne og de vandt 2/1 og dermed matchen med 6-3 over bornholmerne. Søndag tog damerne fra team GolfBornholm revanche og vandt 9-0 over Furesø. Holdet bliver nummer tre i puljen, men med meget mere erfaring i bagagen til næste sæson.

Seniorholdet fra BGK/NBGK blev nummer tre i puljen
Lørdag stor seniorholdet fra BGK/NBGK for en flot udebanesejr på 9-4 over Hørsholm og holdet havde en teoretisk chance for at vinde puljen med en sejr søndag på hjemmebane i Rø. Det blev dog til et knebent nederlag på 5,5-7,5 mod topholdet og puljevinderne fra Smørum. Dermed endte bornholmerne på tredjepladsen i puljen.

NBGK/BGKs veteranhold klar til oprykningskamp
Det sammensatte veteranhold fra BGK og NBGK har været suveræne i deres pulje og vundet alle kampe. Lørdag sikrede holdet puljesejren ved at vinde udebanekampen over Mølleåen med 8-5. Søndag fik REE ørene i maskinen på banen i Rø og bornholmerne vandt 13-0. Der skal nu spilles oprykningskamp i Odsherred den 11. september, hvor fem hold skal spille om to pladser i 2. division. Der skal, i modsætning til puljespillet, spilles slagspil, hvor fem af de seks resultater tæller med i den samlede stilling. De to hold med laveste samlede scorer rykker op. Er der point lighed tæller den sjette match også med i afgørelsen.